Aardappel cupcakes
Simpel en leuk om te maken deze aardappel cupcakes. Kinderen zijn er dol op en als je eenmaal het basis recept kent kan je eindeloos variëren met verschillende ingrediënten en groenten als broccoli, paprika, prei, geitenkaas, gehakt, wortelen enzovoort…
Ingredienten:
- Kruimige aardappels
- Ui
- Chorizo
- Paprika
- geraspte kaas
- paneermeel
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze extra gaar.
- Snipper de ui en snij de chorizo in kleine blokjes.
- Bak de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.
- Voeg daarna de blokjes chorizo toe en laat ze kort meestoven.
- Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de kaas aan toe.
- Stamp tot een fijne puree. Voeg eventueel melk toe.
- Hak de verse oregano fijn.
- Meng de ui, de chorizo en de oregano door de puree.
- Verwarm de oven voor op170°C.
- Verdeel de aardappelpuree over cupcake vormpjes
- Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C).