Vereniging van volkstuinhouders
Rösti van zoete aardappel


 

Ingrediënten

3 middelgrote zoete aardappels
1 theel rozemarijn
scheut zonnebloemolie
1 ei
2 teentjes knoflook
Snuf zeezout
 
Materialen
Rasp
Keukenpapier 
 
Bereiding
Schil de aardappels en rasp met een grove rasp. Hak de knoflook fijn en meng met de geraspte aardappel. Voeg de rozemarijn en een flinke snuf zeezout toe. Roer het eitje er door. Verhit een laagje van ca 1 cm zonnebloemolie in een pan.
 
 
 
Schep een flinke eettlepel aardappelrasp in de pan en druk wat plat met een lepel. Gebruik de lepel ook om de rosti een beetje bij elkaar te houden in een ronde vorm. Bak ze in ca 10 a 15 min aan beide kanten gaar (afhankelijk van de grote en dikte). Laat de rosti uitlekken op een stukje keukenpapier. 
 
Blijft de aardappel niet goed bij elkaar, voeg dan een extra eitje toe.

Rondleiding op ons complex of direct inschrijven
    Plattegrond De Razende Bol
      Welke tuinen zijn vrij
        Werkschema 2018
          Nieuwsbrief archief
            contact
              Facebook pagina

              Inschrijfformulier

              Vereniging van Volkstuinhouders

              Tuinderspad 2, 1783 BX Den Helder

              Complex: "De Razende bol"