Vereniging van volkstuinhouders
Tomatensalade met rode ui en olijf

TOMATENSALADE MET RODE UI EN OLIJVEN

 

Deze lekkere tomatensalade met rode ui en olijven is heerlijk om te serveren als bijgerecht. Je maakt hem extra lekker met een dressing.

Recept voor 2 personen

Tijd: 10 min.

 

Benodigdheden:

2 rijpe tomaten

1 rode ui

50 gram groene/zwarte olijven

3 eetlepels goede olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

1 teentje knoflook

zout en peper


Bereidingswijze:

Maak eerst de dressing, dan trekt de smaak van knoflook goed in de olijfolie.

Snipper het teentje knoflook zo fijn mogelijk.

Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en voeg de knoflook hier aan toe.

Laat het gerust even staan, het wordt er alleen maar lekkerder van.

Maak nu de salade.

Snij de rode ui in halve ringen.

Halveer de tomaten en snij hier plakjes van.

Doe de ui samen met de tomaat en de olijven in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Doe de dressing erover en meng alles mooi door elkaar.

 


Rondleiding op ons complex of direct inschrijven
    Plattegrond De Razende Bol
      Welke tuinen zijn vrij
        Werkschema 2018
          Nieuwsbrief archief
            contact
              Facebook pagina

              Inschrijfformulier

              Vereniging van Volkstuinhouders

              Tuinderspad 2, 1783 BX Den Helder

              Complex: "De Razende bol"