Vereniging van volkstuinhouders
Vegetarische pizza met aardappel en salie

 

 

 

Voorbereidingstijd:1 uur en 40 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Voor 3 à 4 pizza’s

Dit heb je nodig:

 • 400 gram bloem (tarwebloem)
 • 2 theelepels gedroogde gist
 • 1 theelepel zout
 • 200 ml lauwwarm water
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 8 kleine aardappels
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 2 à 3 gedroogde chili-pepertjes
 • 5 à 6 hele tomaten op olie
 • verse salie
 • 250 gram ricotta
 • 80 gram geschaafde pecorino
 • grof zeezout

 

Zo maak je het:

 

Meng 400 gram bloem met 2 theelepels gist en 1 theelepel zout. Voeg 200 ml lauwwarm water en 2 eetlepels olijfolie toe. Kneed het in ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg. Vet een kom in met olie, leeg het deeg erin en bedek het met plastic folie. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg 1 uur en 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in 3 of 4 stukken en rol het met een deegroller uit tot dunne, ronde pizzabodems. Leg de bodems op een ingevette pizzaplaat of bakblik.

Was de aardappels dan hoef je ze niet te schillen. Snij de aardappels in flinterdunne plakjes en kook plakjes 3 minuten. Meng 2 eetlepels tomatenpuree met een beetje water tot een dunne tomatensaus. Vijzel de pepertjes en voeg toe aan de saus. Snij de tomaten in reepjes. Bestrijk de pizzabodems dun met de tomatensaus. Verdeel de plakjes aardappel en reepjes tomaten over de bodems. Gebruik naar smaak wat knoflook uit de pot met tomaten. Doop de verse salie even in de olijfolie en leg op de pizza. Verbrokkel de ricotta en schaaf de pecorino over de pizza’s.
Bak de pizza’s in een voorverwarmde oven op 240 graden in ongeveer 10 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van je eigen oven. Bestrooi de pizza’s voor het serveren met wat grof zeezout.Rondleiding op ons complex of direct inschrijven
  Plattegrond De Razende Bol
   Welke tuinen zijn vrij
    Werkschema 2018
     Nieuwsbrief archief
      contact
       Facebook pagina

       Inschrijfformulier

       Vereniging van Volkstuinhouders

       Tuinderspad 2, 1783 BX Den Helder

       Complex: "De Razende bol"