Vereniging van volkstuinhouders
salade met bietjes, venkel en rabarber

Voorbereidingstijd:45 minuten

Bereidingstijd:10 minuten

Dit heb je nodig:

  • 2 bietjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 stengels rabarber
  • 1 geschaafde kleine venkel
  • 1 eetlepel gehakte amandelen
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • platte peterselie
  • dragonazijn
  • olijfolie
  • honing

 

Zo maak je het,

 

Schil de bietjes en snij in parten. Meng 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine suiker en 1 eetlepel azijn. Leg de bietjes in een ovenschaal en giet er het oliemengsel over. Rooster de bietjes in 45 minuten in de oven op 180 graden. Snij de twee rabarberstengels in kleine stukjes. Schaaf een kleine venkel met een mandoline in dunne plakjes. Bewaar de groene, dunne sprieten van de venkel. Hak een eetlepel amandelen fijn. Meng alle ingrediënten. Brokkel de geitenkaas over de salade. Maak een dressing van 1 deel dragonzaijn, 2 delen olijfolie en een theelepel honing. Giet de dressing over de salade. Garneer met peterselie en venkelsprieten.

Rondleiding op ons complex of direct inschrijven
    Plattegrond De Razende Bol
      Welke tuinen zijn vrij
        Werkschema 2018
          Nieuwsbrief archief
            contact
              Facebook pagina

              Inschrijfformulier

              Vereniging van Volkstuinhouders

              Tuinderspad 2, 1783 BX Den Helder

              Complex: "De Razende bol"